друкувати


Вберегли Лисець від темряви

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-17 02:07:39
Днями без електричного освітлення ледь не залишилися мешканці селища Лисець Тисменицького району. Помірковані селяни та представники місцевого РЕМу зуміли протистояти рішенню районного суду.

Ще на початку 1990 житель селища Михайло Пашко переніс свою огорожу трішки дальше за призначене місце, та так, що на його подвір’ї стала заходитися одна із електричних опор. Тоді дід почав жалітися у різні інстанції, він не має щонайменшого бажання, аби стовп був на території його приватної садиби.

Згодом старшому пану повірили, й аби він далі нічого не робив, виготовили йому безкоштовно акт приватизації, навіть не підозрюючи, що дід усіх обманув. Зрештою, цей акт виготовлений з великими порушеннями та ні з ким не погоджений. Окрім того, замість частини городу, де стоїть стовп, пану Пашку виділили частину шкільної ділянки. Але й це його не заспокоїло. Повірили дідові й у суді та прийняли неправильне рішення: винести електроопору за межу земельної ділянки. Проте це справа далеко непроста. Бо переставити електроопору на вулицю не можна. Там складна траса, і технікою безпеки таке робити не дозволено. Ставити кудись інакше, то треба на кілька днів відрізати мешканцям селища світло. Та й коштуватиме перенесення стовпа близько 30 тисяч гривень. Навіщо викидати такі гроші на вітер.

Наразі, як стверджують старожили Лисця місце, де знаходиться стовп, ніколи не було частиною приватної власності Михайла Пашка. До речі, коли селяни прийшли захищати правду, дід накинувся на них із сокирою. Зараз розглядається питання про психічний стан "противника електрики".

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі