друкувати


Прикарпатська відповідь Медвєдєву

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-15 11:17:42
Сесія обласної ради прийняла заяву з приводу публічного звернення Президента Російської Федерації Дмітрія Медвєдєва до Президента України Віктора Ющенка На позачерговій тридцять першій сесії обласної ради, участь в якій взяв голова обласної державної адміністрації Микола Палійчук, було прийнято заяву з приводу публічного звернення Президента Російської Федерації Дмітрія Медвєдєва до Президента України Віктора Ющенка.

Голова облдержадміністрації, насамперед, подякував депутатам, за те що вони зібрались на позачергову сесію та висловили свої думки з приводу звернення Президента Росії, повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА.

Микола Палійчук зазначив: "Мене не як посадовця, а як простого громадянина, обурила заява, котру у вівторок 11 серпня, озвучив Президент Російської Федерації Дмітрій Медвєдєв. Росія роками веде антиукраїнську політику, і тут, в один прекрасний день, Президент Російської Федерації заявляє, що все навпаки. Вступати чи не вступати у НАТО - вирішать українці, а не Президент Росії. Питання помісної православної української церкви може порушувати Патріарх, а не державний діяч, Церква є відділеною від світської влади."

Також голова облдержадміністрації наголосив, що його обурило некоректне формулювання питання щодо ситуації із російською мовою в Україні та спроби нав’язати українцям перегляд власної історії.

Участь в обговоренні тексту заяви, яку 73 депутати прийняли одноголосно, взяли заступник голови обласної ради, лідер фракції "Наша Україна" Остап Дзеса, лідер фракції УНП Василь Головчак, депутат обласної ради Роман Шевчук, лідер блоку "Національний вибір" Богдан Борович.

Виступаючі зазначали, що тон висловлювання, який дозволив собі Президент Росії, є неприйнятним при дипломатичних звертаннях та закликали українську владу дати гідну відповідь. Також депутати відзначили, що подібні заяви з боку Росії носять провокативний характер. У заяві, прийнятій депутатським корпусом обласної влади, зокрема, йдеться: "Україна розвивається як самостійна держава і ми не дозволимо будь-кому з позиції сили здійснювати диктат над Україною. Це варто усвідомити і тим українським політикам, які роблять ставки на підтримку Москви. Ми не дамо торгувати суверенітетом держави і готові на рішучий опір тим, хто задля власних амбіцій підігрує імперським диригентам."

Депутати обласної ради прийняла рішення надіслати текст заяви Президенту України В.Ющенку, Прем’єр-міністру України Ю.Тимошенко, Голові Верховної Ради України В.Литвину, Посольству Російської Федерації в Україні, народним депутатам України, обласним радам.

Обговорити на форумі