друкувати


Добре міністру в Карпатах

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-15 10:46:16
Днями Верховинський район відвідав Міністр культури і туризму України Василь Вовкун. У поїздці на Гуцульщину високопосадовця супроводжував начальник управління культури обласної державної адміністрації Володимир Федорак.

Василь Вовкун зустрівся з працівниками музеїв Верховинського краю, ознайомився з діяльності закладів музейної та культурно-мистецької спадщини одного з найвисокогірніших районів Карпатського регіону. Відвідав літературно-меморіальний музей Івана Франка та Хату-гражду гуцульської господарки у Криворівні, музей гуцульських інструментів заслуженого працівника культури України Романа Кумлика у Верховині, повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА.

Міністр культури і туризму дав доручення начальнику управління культури Івано-Франківської обласної державної адміністрації Володимиру Федораку провести відповідну роботу щодо підготовки необхідних документів з питань надання селу Криворівня державного статусу етно-екомузею під відкритим небом та включення обласного свята "Полонинське літо", яке щороку проводиться у Верховинському районі, до Програми всеукраїнських фестивалів з 2010 року.

Василь Вовкун запевнив верховинців, що порушить перед відповідними державними структурами Кабінету Міністрів клопотання про надання статусу продукції, яка виробляється у Верховинському регіоні і яку споживають багаточисельні туристи та гості Карпатського краю, екологічно чистого продукцією харчування.

Обговорити на форумі