друкувати


В Коломийському районі дбають про книгорозповсюдження

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-13 05:01:15
На виконання розпорядження Кабінету Міністрів від 25 червня 2008 року № 902 "Про вимоги щодо функціонування об'єктів роздрібної торгівлі книжковою продукцією" та розпорядження райдержадміністрації від 17.07.2006 р. № 242 "Про заходи щодо створення сприятливих умов для розвитку книговидання" заступник голови Коломийської райдержадміністрації Богдан Болюк провів засідання оргкомітету з питань створення сприятливих умов для розвитку книговидання в районі за участю представників відділів культури і туризму, освіти, з питань внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю апарату райдержадміністрації, управління економіки, райспоживспілки, друкарні ім. Шухевича, Товариства української мови ім. Шевченка "Просвіта", державної податкової інспекції, редакції газети "Вільний голос", повідомляє прес-служба Коломийської РДА.

На виконання протокольних доручень від 10 червня 2009 року вивчено питання про звільнення від сплати податку на додану вартість книго розповсюджувачів та підприємств торгівлі, в системі кооперативної торгівлі району організовано роботу з продажу книжкової продукції, в сільських магазинах Королівського та П'ядицького споживчих товариствах відкрито кутки для торгівлі літературою. Уже реалізовано книжок на суму 1618,0 грн. Робота з оформлення кутків для реалізації книжок продовжується. Вирішено:
1. Робочим групам спільно з журналістами здійснити об'їзд крамницями району для висвітлення у ЗМІ.
2.Залучити до продажу літератури торгові кутки у поштових відділеннях району.
3. Працівникам бібліотек надавати методичну допомогу щодо того чи іншого видання.
4. Редакції газети – продовжувати рубрику "Нові видання", акцію "Українську книжку – в кожну родину", а також друк частини творів майбутніх книжок.
5. Відділу з питань внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю апарату РДА – зробити фотоматеріал про утворені торгові кутки, взяти участь у запланованій зустрічі з директором львівського видавництва "Піраміда", а також підготувати листи сільським, селищним головам з метою залучення приватних підприємців для реалізації літературою.

Обговорити на форумі