друкувати


Івано-Франківськ: Безкоштовна юридична консультація працює

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-12 03:26:15
За ініціативи лідера Громадського Форуму Юрія Солов’я за адресою вул. Чорновола 25 працює безкоштовна юридична консультація для мешканців Івано-Франківська.

Юридичну допомогу професійні юристи надають передусім тим мешканцям міста, котрі бажають відстоювати свої інтереси перед халатністю та бездіяльністю представників ЖЕО та інших комунальних структур.

За тиждень роботи до юристів Громадського Форуму звернулися понад 70 осіб, які отримали кваліфіковану правову допомогу.

Найчастіше до консультації звертаються люди з питаннями, які стосуються проблем із застосуванням двоставкового тарифу на послуги Теплокомуненерго, проблем з наданням дозволів щодо встановлення автономного опалення, проблем щодо нарахування тарифів за комунальні послуги та ін. Результати роботи показують, що мешканці міста неабияк потерпають від відвертого нехтування законом з боку різноманітних організацій, які надають житлово-комунальні послуги.

"Завдяки ініційованій Громадським Форумом безкоштовній юридичній консультації мешканці вже сьогодні мають можливість відстоювати свої права. – каже ініціатор проекту Юрій Соловей. - Ми хочемо, щоб громада Івано-Франківська мала реальний вплив на ЖЕКи міста, та й загалом на владу міста у питаннях щодо якісного та своєчасного надання житлово-комунальних послуг".

"Вже сьогодні ми допомагаємо складати судові позови що стосуються житлово-комунальних проблем, проводимо консультативну роботу, допомагаємо мешканцям, які потерпають від незаконної забудови зелених зон та дитячих майданчиків". - зазначив керівник юридичної консультації Володимир Чорноус.

В цілому, за словами Юрія Солов’я: "Консультація має створити умови за яких ЖЕКи будуть надавати якісні, зрозумілі за тарифами та адекватні затратам комунальні послуги".

Довідка: Консультація працює за адресою вул. Чорновола 25, з 16.00 до 18.00 кожного понеділка, середи та п’ятниці. Прийом громадян здійснюється по попередньому запису за телефоном 595050.

Обговорити на форумі