друкувати


Державні допомоги малозабезпеченим сім’ям

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-12 02:45:13
Прошу через газету роз’яснити, яку допомогу надає держава малозабезпеченим сім’ям? (З телефонного дзвінка до редакції.) На запитання відповідає заступник начальника управління праці та соціального захисту населення РДА Ольга ШЕПЕТЮК.

Управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації призначає різні державні соціальні допомоги, зокрема, державну допомогу сім’ям з дітьми; допомогу у зв’язку з вагітністю і пологами; одноразову допомогу при народженні дитини; допомогу по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку; допомогу на дітей, які перебувають під опікою чи піклуванням; допомогу на дітей одиноким матерям; допомогу при усиновленні дитини.

Державну соціальну допомогу інвалідам дитинства та дітям-інвалідам; допомогу інвалідам дитинства І, ІІ і ІІІ групи; надбавку по догляду за інвалідом дитинства І, ІІ та ІІІ групи; допомогу та надбавку по догляду за дитиною-інвалідом віком до 6 років та від 6 до 18 років.

Допомогу на догляд малозабезпеченій особі, яка проживає разом з інвалідом І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу, я кий за висновком лікарської комісії медичного закладу потребує постійного стороннього догляду.

Державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям.

Тимчасову державну допомогу дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів.

Соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію та інвалідам.

Соціальну допомогу на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошове забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам.

Компенсаційні виплати фізичним особам, які надають соціальні послуги інвалідам, дітям-інвалідам, громадянам похилого віку, які не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги.

Компенсаційні виплати, які надають особи працездатного віку по догляду за інвалідом І групи або за перестарілим, який досяг 80-річного віку.

Житлові субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.

Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі