друкувати


Через тиждень — до тюрми

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-12 11:25:08
Завдяки посиленню контролю за раніше засудженими особами, котрі повернулися з місць позбавлення волі, на Івано-Франківщині досягнуто скорочення рецидивної злочинності на майже 7 відсотків порівняно з минулим роком. Що ще важливіше, здійснення профілактичної роботи з цією категорією громадян дало можливість правоохоронцям запобігти скоєнню багатьох кримінальних посягань, а нерідко уберегти окремих громадян від втягнення у злочинну діяльність кримінальників.

Не є таємницею, що певна частина цього контингенту, навіть відбувши покарання, не змінила свій світогляд і потенційно здатна вчинити правопорушення чи злочин за найпершої нагоди. Зафіксовані випадки, коли кримінальники наважувалися на переступ Закону вже за тиждень після того, як повернулися з в’язниці. До слова, кілька місяців тому у Галицькому районі працівники міліції затримали двох осіб, які свого часу познайомилися в колонії, в один день звільнилися, а за три тижні спланували вчинення квартирної крадіжки, а також інших майнових злочинів. До честі міліцейських сищиків, злочинні наміри зловмисників були вчасно розвінчані.

Цілком можливо, що далекосяжні плани були й у ще однієї компанії осіб з Галицького району, кожен з яких свого часу відбував покарання за злочин. Учора працівники міліції за "гарячими слідами" затримали 21-річного та 18-річного жителів цього району за вчинення двох крадіжок, скоєних за одну ніч. Встановлено особу й третього співучасника, який наразі переховується. Нещодавно троє зловмисників викрали мотоцикл з подвір’я односельця, а за годину проникли у сільську крамницю, прибравши до рук біля 100 гривень виторгу, певну кількість спиртного і сигарет.

За словами заступника начальника Галицького райвідділу міліції Михайла Перепічки, правоохоронці мають підстави перевірити причетність затриманих до інших злочинів. До речі, власник мотоцикла у день затримання злодіїв саме повернувся з відпочинку з моря і, виявивши зникнення транспортного засобу, зателефонував у міліцію. За кілька хвилин він був приємно здивований звісткою, що міліціонери не тільки знають про факт крадіжки, але й уже розшукали мотоцикл. Щодо затриманих порушено кримінальну справу.

Автор: Василь ГУЛЬТАЙЧУК, CЗГ УМВС в області
Обговорити на форумі