друкувати


Хто блудить в горах, хто топиться в водоспаді

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-11 03:26:16
7 серпня близько шостої години вечора до оперативно-координаційного центру Головного управління МНС в Івано-Франківській області надійшло повідомлення про те, що в районі гори Данціж заблукали хлопець і дівчина зі Львова.

Молоді люди піднялися на гору Говерла, але через сильний туман не могли знайти зворотньої дороги. На горі Данціж по мобільному телефону вони зв’язалися з рятувальниками і попросили про допомогу. На пошуки мандрівників одразу вирушили рятувальники Верховинського гірського пошуково-рятувального пункту, котрі невдовзі знайшли туристів та доставили їх до місця тимчасового перебування.

І вже в ніч на 8 серпня до яремчанських рятувальників надійшло повідомлення про те, що біля містечка Ворохта Яремчанського району заблукали батько з сином, котрі пішли в ліс по гриби. Зі слів 19-річного хлопця стало зрозуміло, що у батька стався серцевий напад. На проведення пошукових робіт виїхали рятувальники Ворохтянського гірського пошуково-рятувального пункту, котрі знайшли потерпілих в лісі на участку Довбушівка. 45-літньому чоловікові на місці було надано першу медичну допомогу та каретою швидкої допомоги доставлено до Яремчанської центральної місцевої лікарні для подальшого обстеження.

І саме 8 серпня трапився випадок рятування з водоспаду "Пробій" – до яремчанських рятувальників надійшло повідомлення про те, що в Яремче в руслі річки Прут біля водоспаду "Пробій" людина просить допомоги. Чоловік купався у водоспаді, та самостійно вибратись на берег вже не зміг. Переляканий до нестями чоловік вчепився за камінь та борючись із бурхливою течією чекав на допомогу. На місце виклику одразу ж прибули працівники пожежно-рятувальної служби, котрі за допомогою рятувальних кругів та мотузок витягли потерпілого на берег.

До речі, з початку року працівниками гірських пошуково-рятувальних пунктів Івано-Франківщини було надано допомогу понад 80 туристам, які потрапляли в різні нештатні ситуації в гірській місцевості, повідомляє центр пропаганди ГУ МНС в Івано-Франківській області.

Обговорити на форумі