друкувати


Коломийщина: У Коршеві святкували День села

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-11 12:50:23
Найперша писемна згадка про село Коршів Коломийськього району належить до 31 грудня 1410 року. 1490-го назва подана як "Коршов". Виходячи з документів, це старовинне поселення Коломийщини було засноване ще задовго до 1410 року, бо вже до цього часу було власністю короля і 31 грудня 1410 року король віддав його у власність свого слуги Івана Козені.

Відомі вихідці з села: Михайло Андріїшин – начальник Укргазпрому; Володимир Ожоган – доцент, кандидат наук Івано-Франківського технічного університету нафти і газу; Григорій Марусяк – професор, кандидат наук.

Вчора в Коршеві святкували День села, приурочений 599-ій річниці з часу першої згадки, повідомляє прес-служба Коломийської РДА.

З привітальним словом перед громадою і гостями виступили сільський голова Михайло Пижук, місцевий поет Іван Войтенко, старожил села, майстер декоративно-ужиткового мистецтва Іван Мосійчук.

У святковому концерті взяли участь вокальний жіночий ансамбль "Візерунки", солісти, читці, учні дитячої музичної школи, гості зі Снятинського району.

Обговорити на форумі