друкувати


Оце так "рятувальник"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-11 12:24:35
Прикарпатська міліція розшукувала цього чоловіка шість років. У 2004 році нині 30-річного івано-франківця оголосили у міждержавний розшук, оскільки було достеменно з’ясовано, що фігурант кримінальної справи перебуває за межами країни. Тоді ж у суді завершився судовий процес над сімома співучасниками організованої злочинної групи, що скоювали квартирні крадіжки, розбої і пограбування громадян.

За інформацією з управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України в Івано-Франківській області, розслідування злочинних дій на той час жителя обласного центру у складі організованої спільноти виділили в окреме провадження, не полишаючи надій встановити його місцеперебування і взяти під варту. Зусилля прикарпатських сищиків та Укрбюро Інтерполу ставали дедалі результативнішими по мірі того, як почергово були відпрацьовані інформації з країн ймовірного перебування кримінальника.

Слід зауважити, що чоловік упродовж цього часу не підтримував жодних стосунків з матір’ю та найближчими родичами, хоча вони також зараз мешкають в різних країнах Європи. І все ж на певному етапі розшукових заходів було з’ясовано, що розшукуваний найімовірніше перебуває у Португалії. У травні з поліції цієї країни каналами Інтерполу повідомили, що особа, котрою цікавляться українські міліціонери, дійсно проживає на узбережжі океану.

Ознайомившись з надісланими матеріалами щодо цієї особи, португальські поліцейські затримали івано-франківця, надалі були узгоджені дії з процедури його екстрадиції в Україну. Розшукуваного літаком доправили до Києва, а зі столиці під конвоєм до Івано-Франківська. Досудове слідство таким чином отримало можливість пред’явити обвинувачення і розслідувати конкретну роль і участь підозрюваного у всіх епізодах злочинної діяльності викритої шість років тому організованої злочинної спільноти.

Співучаснику групи загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від 7 до 15 років за вчинення крадіжок, розбоїв, пограбувань у складі ОЗГ. Цікаво, що переховуючись від слідства за межами країни, івано-франківський "португалець" останнім часом працював на пляжі рятувальником.

Автор: Василь ГУЛЬТАЙЧУК, СГЗ УМВС в області
Обговорити на форумі