друкувати


"Кримінальна" нянька

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-11 11:24:13
У міліцейській практиці не дивина випадки, коли потерпілі стають жертвами власної безпечності та надмірної довіри до малознайомих людей. У такій ситуації, приміром, нещодавно опинилася одна з родин міста Надвірної. Молода сім’я поплатилася (як в переносному, так і в буквальному значенні) за те, що доволі легковажно впустила у свою оселю сторонню особу.

Кривдницею надвірнянців, як виявилося, стала молода місцева мешканка. Господарі доручили дівчині доглядати за їх малолітньою дитиною. Нянька пропрацювала майже місяць, а потім несподівано зникла. Це, звичайно, не сподобалося її роботодавцям, однак набагато більше вони занепокоїлися, коли стала зрозумілою причина її раптового зникнення – з сейфу у квартирі пропала значна сума грошей. Не зволікаючи, потерпілі повідомили про крадіжку правоохоронців.

Працівники надвірнянської міліції навідалися за місцем проживання 19-річної мешканки райцентру, однак удома її не застали. Воно й не дивно, адже, як згодом стало відомо, дівчина-студентка поспішала насолоджуватися заможним життям за чужий рахунок. Надвірнянка, зокрема, влаштувала собі подорож на таксі до іншого регіону України, придбала недешевий одяг. Коли ж її через дві доби затримали, то з викраденої суми залишилося менше третини.

У затриманої правоохоронці вилучили близько 4 тисяч гривень, які вона не встигла витратити. Короткотривале "красиве" життя за чужий кошт обернулося порушеною проти неї кримінальною справою. Зауважимо, що на своє виправдання дівчина пояснила, буцімто до злочину її спонукали самі господарі помешкання… залишивши ключ від сейфа у замку.

Автор: Зоринка КРЕЧКО, СГЗ УМВС області
Обговорити на форумі