друкувати


Багатонаціональні навчання до кінця року не проводитимуть - грошей немає

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-10 11:48:07
Повномасштабні багатонаціональні військові навчання на території України або біля її кордонів у 2009 році не проводитимуть, заявив начальник Генерального штабу генерал Сергій Кириченко.

За його словами, замість повноцінних маневрів відбудуться лише командно-штабні навчання без участі армійських підрозділів. Причиною скасування навчань стала нестача грошей. За словами Кириченка, в 2009 році фінансування збройних сил значно скоротилося: армія отримає лише 7 мільярдів гривень, що на 2 мільярди менше, ніж у минулому році.

Говорячи про скасування маневрів, начальник українського Генштабу згадав заплановані спільні навчання з Туреччиною. Раніше стало відомо про зрив військово-морських навчань "Сі Бриз 2009" за участю американських збройних сил. Головним завданням цих маневрів повинна була стати підготовка ВМС України до боротьби з піратством у зв'язку з випадками захоплення суден біля узбережжя Сомалі. У навчаннях планувалося задіяти кораблі, авіацію і сухопутні підрозділи з 16 країн.

Скасування "Сі Бриз 2009" було викликане відмовою Верховної Ради України розглядати рішення Президента країни Віктора Ющенка про допуск іноземних збройних сил на територію України для участі в багатонаціональних військових навчаннях, повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі