друкувати


Фінал ЄВРО-2012 залишається в Києві

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-08 12:35:10
Розміщення трансляційного центру чемпіонату у Варшаві, ще не означає, що фінальний матч теж відбудеться в польській столиці, - переконує заступник голови Держтелерадіо Олександр Курдінович.

Він навіть офіційного документа з цього приводу не бачив. Тож закликає не апелювати до минулих чемпіонатів, які проводилися спільними зусиллями двох країн. Там відстань між столицями була куди менша, аніж між Києвом та Варшавою, тож розміщення ABC центру насправді не впливало на визначення місця для фіналу.

Олександр Курдінович (заступник Голови Держкомітету телебачення та радіомовлення): "Враховуючи, що вся телекомунікаційна інфраструктура Європейського Союзу об’єднана, вона інтегрована в одну велику систему звісно, що з технологічних і економічних міркувань розміщення ABC центру в цьому плані доцільніше зробити саме в Варшаві. Але ж, на мою думку, нічого страшного не сталося. Місто Київ все одно буде інтегровано в міжнародну систему, зокрема в європейську систему поширення цієї інформації".

Натомість, керівник українського органiзацiйного комiтету ЄВРО-2012 Маркiян Лубкiвський називає інформацію про перенесення фіналу не просто неправдивою, а провокацiйною. Він наголошує - доки остаточний формат турнiру не визначать пiд час засідання виконкому УЄФА 10-11 грудня - будь-яку неофiцiйну iнформацiю з цього приводу слiд сприймати як неправдиву.

Нагадаємо, раніше видання "Комерсант-Украина" оприлюднило інформацію, що рiшення УЄФА розмiстити у Варшавi Мiжнародний трансляцiйний центр є непрямим пiдтвердженням того, що фiнальний матч ЄВРО-2012 вiдбудеться саме у Варшавi, а не в Києвi, повідомляє 24ТВ.

Обговорити на форумі