друкувати


Зануртують "Покутські джерела"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-08 10:56:21
У Городенці готуються до другого обласного відкритого фестивалю аматорського мистецтва "Покутські джерела", що відбудеться 15-16 серпня.

Як повідомили у Городенківській райдержадміністрації, організаторами дійства є Городенківський, Снятинський, Тлумацький, Коломийський і Тисменицький райони. Свято розпочнеться в суботу у районному будинку культури, де відбудеться презентація виданих спеціально до фестивалю книг "Скрижалі Покутської Городенківщини", "Городенківщина, стежками століть", "Адам Кіркор. Покуття з археологічного погляду", а також "Пісні Городенківщини" і "Легенди Городенківщини". Згодом демонструватимуть фільм ОТБ "Галичина" "Городенківщина – краса Покуття".

Тим часом на міському стадіоні триватимуть "Покутські забави", на які очікують прибуття фольклорних колективів з Чехії та Польщі, а також гурту "Мандри" та Олега Скрипки. Тут же діятиме наметове містечко покутських майстрів - народних умільців. Відбудеться у Городенці й відкриття етнографічного музею "Покуття" неподалік костелу Непорочного Зачаття Діви Марії та шахового клубу імені Сало Флора, гросмейстера міжнародного класу.

В неділю, 16 серпня, у церквах усіх конфесій регіону відправлять службу Божу "за покутський український рід". Увечері городенківці урочисто передадуть фестивальний вогонь делегації Тлумацького району. Гарним тоном на фестивалі вважатиметься одягнена вишиванка.

Автор: Галина Плугатор, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі