друкувати


На Спаса в Коломиї освячуватимуть мед

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-08 09:28:21
Далеко за межами Коломийщини відома активна діяльність товариства бджолярів, яке очолює досвідчений пасічник і захоплена своєю справою людина Микола Копильців. Його "Боже господарство" розміщено в мальовничому куточку передгірського села Рунгури Коломийського району, до нього тягнуться за порадою і за обміном досвіду пасічники з усіх куточків краю.

Минулого року пан Микола виклопотав створення спеціальної хоругви пасічників, яку й освятили торік на Спаса. А цього року, 19 серпня, Микола Копильців знову запрошує усіх пасічників міста і району прийти до Храму Преображення Господнього, який знаходиться у Коломиї на вул.Мазепи, на святкове Богослужіння з нагоди Дня пасічника. Після відправи усі майстри медових справ пройдуть урочистим ходом середмістям під своєю "професійною" хоругвою. У центрі, біля музею писанки, відбудеться освячення свіжого меду, а також інші святкові заходи з нагоди Дня пасічника. Тут матимуть гарну нагоду продати солодку бджолину продукцію всі пасічники. А мешканці Коломийщини і гості свята зможуть досхочу поласувати цілющим і натуральним продуктом. Можна буде й придбати на зиму глечик доброго меду, якого на базарі у перекупників не купиш.

Адже недарма існує народна приказка, що нема такої хвороби, яку б не зцілював мед. А пан Микола зізнався, що навіть робота на пасіці оздоровлює людину. Може якраз тому й називають бджіл "Божою худібкою"?

Автор: Софія ОНИКІВСЬКА, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі