друкувати


Будьте пильні… до злодіїв

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-07 12:11:28
Кілька днів тому у місті Снятині місцеві правоохоронці, як мовиться, з наявним затримали особу, яку підозрюють у скоєнні крадіжок майна громадян з салонів автомобілів.

Мешканець Івано-Франківська на цей момент вже перебував у полі зору оперативників карного розшуку, утім у їх плани щодо його викриття свої корективи внесла цілком випадкова жінка. Вона помітила зловмисника, проїжджаючи повз місце скоєння злочину у мікроавтобусі. Незнайомець посеред білого дня відчинив двері чужого легковика і викрав з його салону речі господаря. Після деяких вагань пасажирка буса все ж телефоном повідомила про побачене в міліцію.

На місце події, яке вказала невідомка, негайно були спрямовані працівники слідчо-оперативної групи райвідділу міліції, однак вони не виявили там жодних підозрілих осіб. Водночас, як розповів керівник Снятинського РВ УМВС в області Дмитро Федюк, міліціонери вирішили обстежити прилеглий район міста, де також є скупчення припаркованих автомашин. Через кількасот метрів вони запримітили молодика, що підозріло вештався біля автомобілів. Миттю зорієнтувавшись в обстановці, один з оперативників пішов йому на зустріч, а інший тим часом перекрив ймовірний шлях відступу. Побачивши міліціонера, зловмисник спробував було утекти, але його намагання виявилися марними.

У затриманого 35-річного івано-франківця працівники міліції виявили та вилучили речі, що явно йому не належали. Причому, як з’ясувалося, того дня він устиг "обчистити" дві автівки. А загалом правоохоронці мають підстави вважати затриманого раніше судимого жителя обласного центру причетним до вчинення 6 злочинів, скоєних на території Снятинщини. Крім того, його підозрюють у скоєнні майже десятка аналогічних крадіжок в інших районах Прикарпаття.

Додамо, що снятинські міліціонери відшукали жінку, яка повідомила про зловмисника міліціонерів. Їй щиро подякували за сприяння роботі правоохоронців, а за небайдужість відзначили грошовою премією.

Автор: Зорина КРЕЧКО, CЗГ УМВС в області
Обговорити на форумі