друкувати


А дерева падають… в дитсадках

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-07 10:41:30
Днями у Калуші під час грози впало дерево, що розтрощило на території дитячого садочка "Золотий ключик" дах навісу на майданчику, де могли гратися діти.

Після негоди у редакцію зайшов калушанин Ігор Левенець, внук якого відвідує цей дошкільний заклад. Чоловік був стурбований тим, що старі дерева, які ростуть на території садка, не зрізають, а вони можуть становити небезпеку для життя дітей. У дошкільному закладі йому пояснили, що зрізати дерева не так просто, потрібен дозвіл комісії і таке інше, повідомляють "Дзвони Підгір’я".

В УЖКГ міської ради редакції дали роз’яснення, що ЖЕО в осінньо-зимовий період оглядають зелені насадження на своїй території і звертаються із листом щодо зрізки декотрих з них в УЖКГ. Відповідна комісія виїжджає на місце, складає акт і лише тоді дає дозвіл на зрізку, наприклад, аварійного чи іншого дерева, яке створює незручності. З таким самим листом, відповідно, можуть звернутися і мешканці міста чи керівники закладів та організацій. Від дитячого садочка "Золотий ключик" на зрізку дерев заявки не надходило.

У дошкільному закладі пояснили, що заявку на зрізку верб і справді не давали, оскільки вони не виглядали аварійними. Подали її лише 4 серпня, тобто після негоди, яка їх понівечила. Проте для життя дітей, за словами працівників дитячого садка, дерева загрози не становили, оскільки майданчик, на який впала верба, наразі недіючий.

Обговорити на форумі