друкувати


Розібралися навічно

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-06 12:39:13
Полемізувати, хто з двох односельців більше завинив, зараз немає сенсу. Адже нічний конфлікт між 19-річним і 23-річним мешканцями Богородчанського району завершився фатальними наслідками: один з них від ножових поранень помер, інший тепер під вартою і перед ним постала перспектива 10-річного ув’язнення.

Ця прикра історія, можливо, хоч тепер стане повчальною для багатьох молодих людей, котрі не бажають усвідомлювати своїх вчинків та дій, натомість бравують безкультур’ям. На жаль, це завершується у кращому разі мордобоєм, у гіршому – заподіянням серйозних тілесних ушкоджень. У ситуаціях, якщо ніхто з підпилих парубків не хоче поступитися, завжди виникає ризик, наслідки якого спрогнозувати важко, а прозріння настає лише тоді, коли запізно. У даному разі учасники майбутнього конфлікту відпочивали у своїх компаніях в одному сільському кафе.

Що то за відпочинок о третій ночі – можна здогадатися. Хтось когось словесно образив, і не знайшлося жодного, хто б спробував погасити напругу, переконати в тому, що насправді конфлікт виник на порожньому місці і, зрештою, серед своїх же односельців. Замість цього усім стало цікаво, хто з парубків, котрі вийшли на вулицю "розібратися" один на один, виявиться переможцем. Друзі вбитого 19-річного хлопця "подбали" про нього тим, що доправили покійного до лікарні.

За інформацією з Богородчанського райвідділу міліції, слідчо-оперативна група упродовж двох годин розшукувала підозрюваного у вбивстві. Після того, що сталося на дорозі біля кафе, 23-річний хлопець утік з місця пригоди і заховався у родичів. Міліціонери знайшли й розкладний ніж, якого підозрюваний викинув на пустирі. Розпочато розслідування кримінальної справи.

Автор: Василь ГУЛЬТАЙЧУК, CЗГ УМВС в області
Обговорити на форумі