друкувати


Криза обминає чеські інтернет-магазини

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-06 12:35:15
Згідно з актуальним дослідженням "Електро 2009" чеської компанії GfK Incoma, все більше чехів купує електротовари через інтернет. У минулому році саме цьому способу покупки віддав перевагу кожен четвертий споживач.

До основних переваг інтернет-магазинів респонденти віднесли економію грошей і часу, але в той же час, зазначили і головні перешкоди - відсутність доступу до інтернету у половини опитаних і неможливість наочного ознайомлення з товаром.

Одним з найбільших чеських інтернет-магазинів є Alza.cz, який раніше спеціалізувався на комп'ютерній техніці, а останнім часом розширив свій асортимент за рахунок інших електротоварів. За ним ідуть галереї obchodni-dum.cz, Kasa.cz, Mall.cz і Vivantis.cz тощо.

Минулого року загальний товарообіг чеських інтернет-магазинів склав 22 млрд. чеських крон. В основному купувалася електроніка, комп'ютери, книги. Останнім часом в моду входить придбання спортивних товарів. Здійснено було приблизно 2,5 млн. покупок. Попри кризу, доходи чеських інтернет-магазинів цього року, на думку єкспертів, зростуть на 20% і складуть 27 млрд. крон , повідомляє Українська газета в Чехії.

>Обговорити на форумі