друкувати


"Поважний" злодій

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-06 12:29:45
Звиклі до неймовірних історій та подій кримінального характеру міліцейські сищики утім нещодавно були дуже здивовані, коли в ході завершення оперативно-розшукових заходів з розкриття крадіжки встановили, що до злочину причетний чоловік поважного віку.

Хай там як, але факт, що навіть 57-річна особа таки здатна непомітно скоїти крадіжку у людному місці і так само спритно зникнути з місця події. Живий приклад - один з мешканців Івано-Франківська, який тепер "обживає" камеру у слідчому ізоляторі. Власне, чоловіка було затримано неподалік кардіодиспансеру, куди працівники міліції виїхали після отримання повідомлення про те, що зі службового кабінету дивним чином зникла жіноча сумка з особистими речами та грошима власниці.

Надалі оперативники карного розшуку пересвідчилися, що підозрюваний має багатий досвід спілкування з правоохоронцями, оскільки притягувався до кримінальної відповідальності за подібні злодійські витівки ще за часів чинності попередньої редакції (до 2001 року) Кримінального кодексу України.

В ході досудового слідства задокументовано причетність затриманого до крадіжки мобільника відвідувачки питтєвого закладу. До речі, звертаємо увагу громадян на те, що це кафе, яке розташоване поблизу залізничного вокзалу, не вперше фігурує, як місце, де шукають свого шансу різного роду пройдисвіти. Принаймні добропорядним людям тут не варто чаркуватися з випадковими особами підозрілого вигляду.

Тим часом 57-річний зловмисник охоче розповідає про своє минуле і наводить приклади вдалих випадків вчинення крадіжок особистого майна громадян. Особливо "врожайним" для нього був 2005 рік. Слідство перевіряє правдивість цих показань, встановлюючи осіб потерпілих.

Автор: Василь ГУЛЬТАЙЧУК, CЗГ УМВС в області
Обговорити на форумі