друкувати


На Львівщині відбулися урочисті збори ветеранів військ зв’язку

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-04 04:32:23
Учора, 3 серпня, напередодні свого професійного свята, у Центрі забезпечення навчального процесу Львівського інституту Сухопутних військ, що в смт Старичі Яворівського району Львівської області, відбувся урочистий збір ветеранів-зв’язківців.

У цьому заході взяли участь понад 50 колишніх військовослужбовців, які у різні часи проходили службу на офіцерських посадах у військових частинах та органах управління військ зв’язку. Очолив зібрання начальник зв’язку Збройних Сил України – начальник Головного управління зв’язку та інформаційних систем Генерального штабу ЗС України генерал-майор Михайло Малярчук. Від Західного оперативного командування були присутні начальник штабу – перший заступник командувача військ Західного ОК генерал-майор Віктор Ганущак та начальник відділу зв’язку штабу управління Західного ОК полковник Володимир Опалинський.

Місце проведення зібрання обрали заздалегідь. Тому що Центр забезпечення навчального процесу військового навчального закладу розташований на території колишньої гвардійської частини військ зв’язку.

Ветерани оглянули територію та навчально-матеріальну базу Центру, відвідали кімнату бойової слави військової частини. За словами учасників зборів, багато-хто з них проходив військову службу на Яворівщині. Отже, повернення, навіть й на нетривалий час, до стін рідної військової частини викликало у них багато позитивних емоцій.

Під час урочистого зібрання генерал-майор Михайло Малярчук повідомив, що у Збройних Силах України відроджено традицію нагороджувати почесним нагрудним знаком "Почесний військовий зв’язківець" найкращих військовослужбовців та заслужених ветеранів роду військ.

Відповідно до наказу Начальника Генерального штабу – Головнокомандувача ЗС України за багаторічну бездоганну службу, значний особистий внесок у військово-патріотичне виховання молоді та з нагоди професійного свята цю відзнаку отримали колишній начальник військ зв’язку Прикарпатського військового округу генерал-майор у відставці Леонід Резніков, полковники у відставці В’ячеслав Артьомов, Роман Ліщинський та підполковник у відставці Анатолій Очіченко. Також ветерани-зв’язківці отримали почесні грамоти та подяки від Начальника Генерального штабу та начальника зв’язку Збройних Сил України.

Виступаючи перед присутніми, голова ветеранського осередку генерал-майор у відставці Юрій Семеріч відзначив, що колишні зв’язківці навіть після служби підтримують тісний контакт між собою й роблять усе можливе, аби принести користь українському війську. Один з аспектів діяльності ветеранських організацій по всій Україні – це робота із молоддю, виховання її у дусі патріотизму та вірності військовим традиціям. Воїнам-зв’язківцям є чим пишатися, адже війська зв’язку пройшли тернистий шлях становлення ще в роки першої світової і громадянської воєн. Згідно з указом уряду СРСР від 20 жовтня 1919 року війська зв’язку були переформовані у самостійні спеціалізовані війська. 8 серпня 1920 року на Перших київських інженерних курсах командного складу розпочато підготовку офіцерів-зв’язківців. Ця дата обрана точкою відліку для військ зв’язку Збройних Сил України.

Начальник зв’язку Збройних Сил України – начальник Головного управління зв’язку та інформаційних систем Генерального штабу ЗС України генерал-майор Михайло Малярчук запевнив ветеранів, що воїни-зв’язківці Збройних Сил України у непростих умовах сьогодення сумлінно виконують покладені на них обов’язки, демонструють професіоналізм, високі морально-бойові якості, гідно бережуть і примножують національно-історичні та бойові традиції.

Автор: Володимир СКОРОСТЕЦЬКИЙ, майор, Регіональний медіа-центр МО України (м. Львів)
Обговорити на форумі