друкувати


Борги по зарплатах в Україні сягнули 1,6 мільярда

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-04 04:12:18
Сума заборгованості по заробітній платі в Україні становить 1,6 мільярда гривень. При цьому на державних підприємствах борги значно менші, ніж на приватних. Цього літа зарплатні борги в Україні зростають ледь не кожного місяця, особливо на приватних підприємствах.

Про це повідомив перший заступник міністра праці та соціальної політики Павло Розенко. За його словами, найбільші проблеми з виплатою зарплат зараз склалися на металургійних і хімічних підприємствах.

"Держава постійно вживає заходів для зменшення заборгованості. Це постійний контроль уряду і перевірки Генеральної прокуратури і Держнаглядпраці. Але державні органи мають відповідні важелі впливу лише на державні підприємства. Заборгованість на приватних підприємствах - на совісті їхніх керівників і власників. Але ми постійно контролюємо це питання і шукаємо шляхи виходу з цієї ситуації", - наголосив урядовець.

Нагадаємо, за даними Держкомстату, в липні в Україні зросла середня зарплата. Порівняно з травнем вона підвищилася майже на 7%, до 1980 гривень.

В той же час, за інформацією Секретаріату президента, станом на 1 червня борги по зарплатах в Україні становили 1,5 мільярда гривень, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі