друкувати


Трагедія в Чернівцях: Водій був вщент п’яний

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-03 04:57:00
У крові водія "Лексуса", який збив насмерть в Чернівцях жінку з трьома дітьми, виявлена велика доза алкоголю - 3,72 проміле.

Як розповіла співробітниця обласного главку міліції Олена Кіскіна, жінка вийшла ввечері з дітьми в магазин, щоб купити солодощів: "Коли вони переходили дорогу, причому по переходу і в освітленому місці, їх збив 43-річний підприємець. За попередньою версією, він перевищив швидкість. Вже потім експерти виявили в його крові велику дозу алкоголю - 3,72 проміле (міліціонери говорять, що це чи не смертельна доза для людини - ред.). Після ДТП діти і жінка якийсь час були живі, але врятувати медикам їх не вдалося".

В обласному главку МВС говорять, що після ДТП водій був настільки п’яний, що не зміг самостійно вийти з машини і розмовляти. Його затримали, він знаходиться в ізоляторі тимчасового утримання (раніше його вже штрафували за перевищення швидкості). У міліції називати його прізвище не хочуть, обмежуються фразою, що це бізнесмен середнього штибу і особливої ваги в місті не має. Причому він відмовляється співпрацювати зі слідством.

За непідтвердженими даними, винуватця ДТП звуть Володимир Заплацинський і проживає він в Чернівцях.

Проти водія "Лексуса" порушена кримінальна справа за ст. 286 частини 3 КК. Згідно зі статтею йому "світить" максимальний строк - 10 років в’язниці.

Як повідомлялося, в ніч з п’ятниці на суботу в Чернівцях під колесами "Лексуса", за кермом якого був п’яний бізнесмен, загинула 39-річна Олена В., її 13-річний син і двоє племінників, які приїхали до неї в гості з Хмельницького.

У Чернівецькій міськлікарні N1 повідомили, що жертви ДТП отримали травми, не сумісні з життям. Син Олени і один племінник померли ще в кареті швидкої допомоги, а жінка і другий хлопчик - в лікарні, повідомляє Газета.UA.

Обговорити на форумі