друкувати


На світових ринках долар впав до мінімуму

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-03 11:54:19
В понеділок, 3 серпня, долар досяг дворічного мінімуму щодо євро і річного мінімуму до корзини шести основних валют. На хвилі оптимізму інвестори звертають увагу на більш прибуткові валюти, попит на "захисні" активи падає.

Падіння американської валюти розпочалося наприкінці минулого тижня після публікації даних по ВВП США за II квартал. Індекс долара, який відображає курс до шести валют - основних торгових партнерів США, впав до мінімуму року. Показник знизився до 78,049, найнижчого значення з 18 грудня минулого року. Потім індекс підріс до 78,357.

Курс щодо євро знизився до 1,4309 долара. Потім американській валюті вдалося трохи відновитися - до 1,424 долара за євро. Учасники ринку очікують на хороші даних з індексу ділової активності у виробничій сфері, що короткостроково підтримає долар.

На валюту впливають і слова екс-голови ФРС США Алана Грінспена, який заявив, що рецесія, можливо, завершиться швидше, ніж очікується.

Азіатським валютам підтримку надали дані по Південній Кореї, яка минулого тижня заявила про найшвидші темпи економічного зростання майже за шість років. Виробничий індекс Китаю зріс до річного максимуму завдяки стимулюванню економіки.

Нещодавно Banc of America Securities - Merrill Lynch знизив прогноз по курсу американської валюти до 1,5 долара за євро до кінця поточного року , повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі