друкувати


"Наркотичне" пограбування в Калуші

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-01 11:28:49
В ході проведення цілеспрямованих оперативно-розшукових заходів оперативники калуської міліції та обласного карного розшуку затримали двох осіб, які 17 липня цього року в Калуші Івано-Франківської області вчинили розбійний напад на 44-річну жінку.

Як встановлено, потерпіла невипадково стала жертвою злочину. Зловмисники спланували акцію після того, як добре вивчили її розпорядок дня і вид діяльності. Зокрема, вони знали, що зранку ця калушанка виходить з помешкання зазвичай з досить великою сумою готівки. Того дня на неї чатували у під’їзді будинку. Розбійники заховали свої обличчя під саморобними масками з шапок і при появі жінки застосували зброю. Як з’ясовано, стріляли з пістолета з набоями травматичної дії. На щастя, потерпілій минулося незначними пораненнями лівої руки, однак цього було достатньо, щоб невідомці заволоділи сумкою з грошима та мобільним телефоном. Випадковим очевидцем цієї події став один з сусідів потерпілої, котрий одразу ж викликав до будинку міліцію. Вже на місці скоєння злочину було встановлено, що до злочину причетні щонайменше двоє осіб, причому одним зі співучасників була жінка.

Зайве нагадувати на тому, що на розкриття даного злочину правоохоронці зосередили максимум зусиль і можливостей. Адже йшлося про невідомців зі зброєю, котрі наважилися на зухвалий напад посеред білого дня. Хтозна, які в них подальші злочинні наміри. Отже, за короткий час належало перевірити на предмет причетності до розбою багатьох осіб, а передусім з категорії раніше судимих за скоєння аналогічних кримінальних проявів. За однією з версій, що в кінцевому результаті знайшла своє підтвердження, до розбою могли бути причетними наркозалежні особи. В ході подальших оперативно-розшукових заходів міліціонери звузили коло підозрюваних до двох. Упевненості додавала та обставина, що прикмети цих громадян були надто схожими на тих невідомців, котрі після скоєння злочину втікали з місця події. Таким чином в обласному центрі працівники управління карного розшуку затримали 35-річну жінку, а невдовзі у Богородчанському районі іншого співучасника. Ним виявився 38-річний раніше судимий чоловік. Останнім часом вони підтримували стосунки не так через взаємну симпатію, як через потребу вживання наркотичних засобів. За попередніми даними, саме пошуки коштів на придбання наркотиків спонукали їх вдатися до злочинної акції.

Автор: Василь ГУЛЬТАЙЧУК, CЗГ УМВС в області
Обговорити на форумі