друкувати


Івано-Франківськ: Погріємося в кредит

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-31 10:58:20
Аби не допустити зриву опалювального сезону в Івано-Франківську через велику заборгованість, міській раді обласного центру Прикарпаття треба взяти кредит. Про це говорили вчора на 44-ій сесії, в якій, перервавши свою відпустку, взяв участь голова обласної державної адміністрації Микола Палійчук.

Оскільки ні для кого не є секретом, що депутати міськради завжди звикли зволікати з різними рішеннями та розтягувати засідання сесії часом на декілька тижнів, губернатор вирішив особисто проконтролювати розгляд депутатами питання надання дозволу ДМП "Івано-Франківськтеплокомуненерго" на отримання від Ощадного банку України кредиту в розмірі двадцяти мільйонів гривень на погашення боргів підприємства за спожитий природній газ.

До речі, це питання уже вносилось на сесію для розгляду міськими обранцями. Проте його не підтримали. Але ж треба шукати виходу із ситуації. Ось Палійчук і вирішив втрутитися. "Ситуація тяжка, але, на жаль, отримання кредиту — це єдиний спосіб, щоб люди отримали тепло 15 жовтня", — переконував депутатів пан Палійчук.

Під час сесії було заслухано доповідь нового керівника ДМП "Івано-Франківськтеплокомуненерго" Ігоря Прокопіва. За його словами, на сьогодні підприємство заборгувало НАК "Нафтогаз України" більше 45 мільйонів гривень за спожитий газ. Через це може затриматися початок опалювального сезону. Окрім того щомісяця за невчасні розрахунки нараховуються штрафи в розмірі майже 300 тисяч гривень.

Як повідомили у прес-службі ОДА, керівники області, починаючи з червня, регулярно проводили наради щодо підготовки міст до опалювального сезону 2009/2010 років. Голова облдержадміністрації та його заступники проводили зустрічі й переговори з відповідальними працівниками міських рад, теплогенеруючих підприємств області, іншими зацікавленими особами з метою пошуку шляхів вирішення наявних проблем, які могли б завадити вчасно розпочати опалювальний сезон.

Зваживши на усю складність ситуації, 43 депутати одноголосно підтримали рішення про взяття підприємством 40 мільйонів гривень кредиту під гарантії уряду. Відсоткова ставка 18,5 річних. Гроші спрямують до статутного фонду "Теплокомуненерго". Перший рік підприємство буде погашувати тільки відсотки, а саму суму кредиту сплачуватимуть тільки у серпні 2010 року

Насамкінець сесії Микола Палійчук подякував усім депутатам та міському голові за плідну працю та попросив керівників міста та згаданого підприємства провести незалежний аудит теплового комунального ДМП "Івано-Франківськтеплокомуненерго".

Автор: Галина Плугатор, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі