друкувати


Допомогти підприємствам вийти з боргової ями

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-29 12:33:32
Як допомогти підприємствам, організаціям, установам і навіть фізичним особам, які займаються підприємницькою діяльністю, вийти з боргової ями зі сплати страхових внесків до бюджету Пенсійного фонду України?

Допомогою для них може стати затверджений постановою ПФУ від 21.05.09 № 15-1 Порядок проведення органами Пенсійного фонду України розстрочення сум штрафів та пені, накладених (нарахованих) у період з 1 січня 2007 року до 1 січня 2009 року, і сум штрафів та пені, які підлягають накладенню (нарахуванню) на суми заборгованості із сплати страхових внесків та фінансових санкцій, що виникли до 1 січня 2009 року, повідомляє головне управління правової роботи та внутрішньої політики Івано-Франківської ОДА.

Коментує цю новацію перший заступник начальника головного управління Фонду в Івано-Франківській області Валерій Семанишин.

За його словами, визначений Порядок дає шанс боржникам впорядкувати розрахунки з Пенсійним фондом України, відтермінувавши сплату фінансових санкцій та пені. Розстроченню підлягають суми штрафів та пені як накладених у період з 1 січня 2007 року, так і тих, що підлягають накладенню на суми заборгованості зі сплати страхових внесків та фінансових санкцій, що виникли до 1 січня 2009 року. При укладенні договору з Фондом за місцем взяття на облік страхувальника суми розстрочуються для сплати рівними частками терміном на 5 років, починаючи з часу укладення договору. При цьому перший платіж відстрочується на 90 календарних днів.

Страхувальнику, який протягом шести місяців з дня укладення договору в повному обсязі сплатить заборгованість із страхових внесків, що склалася на 1 січня 2009 року, і не допустить виникнення нової заборгованості в період дії цього договору, штрафи та пені не накладаються.

Отримати докладнішу консультацію щодо порядку розстрочення сум штрафів і пені та пакет документів із необхідними розрахунками можна в будь-якому управлінні Пенсійного фонду України в області.

Обговорити на форумі