друкувати


Гімнастка Дарія Згоба тренується в Івано-Франківську

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-29 12:00:07
Українська збірна повертається з Всесвітньої Універсіади з 31-ю медаллю. Прикарпатська спортсменка Дарія Згоба привезла бронзу.

Незважаючи на попередні досягнення гімнастики третя сходинка далась їй не легко. Згоба після олімпійських ігор у Пекіні проходила період реабілітації. "Для мене ця нагорода, як золота медаль, – сказала спортсменка. – Я не стримала сліз, коли її одержала, адже суперники на цих змаганнях були дуже сильними. Основні мої конкурентки були з Китаю та Росії".

Нині гімнастка світового рівня проведе кілька тренувань у рідному місті. В Україні не вистачає оснащених залів для підготовки з спортивної гімнастики. Дарія Згоба розповідає, що мріє колись збудувати сучасний спортивний комплекс для гімнастів. "Важко постійно шукати місце для тренувань, виснажують і збори у різних містах", – каже вона.

"З 1999 року Дарія Згоба є лідером української збірної. Цей статус вона повинна підтверджувати на кожних змаганнях, – розповідає тренер гімнастки Оксана Крижанівська. – Попереду у неї чемпіонат України з спортивної гімнастики, а потім чемпіонат світу".

Автор: Дарка ДОРОШ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі