друкувати


Аварійність у Коломиї чекає вихідних

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-28 11:18:06
Добре, що закон, який дозволяє сідати за кермо трохи напідпитку, ще не прийняли. Бо може в цивілізованому суспільстві він і справді був би на користь громадянам, не обмежував би їх у свободі вибору щодо вживання тих чи інших алкогольних стимуляторів.

Зрештою, і в нас є водії, які після вживання спиртного ведуть своє авто набагато акуратніше і ретельніше, ніж у тверезому стані. Один мій знайомий на цей випадок має приказку: після пляшки пива треба їхати уважніше, ніж до неї, бо навіть якщо ти не винен, у випадку ДТП винним буде той, від кого тхне алкоголем. Але біда в тім, що совість починає спрацьовувати у мізерної кількості водіїв. Більшість все-таки знає, що алкоголь розв’язує їм стримання і штовхає на крайньо необдумані вчинки. Свідчення цьому – вихідні, протягом яких стається кілька ДТП. А це означає, що різноманітні святкування, урочистості, зібрання, які у нас рідко минають без алкоголю, роблять свою чорну справу.

Не стали винятком і минулі вихідні. Як повідомив інспектор з дізнання Коломийського ВДАІ Василь Саманів, аварії у місті, на щастя, не спричинили тяжких непоправних наслідків для людей. Найбільше постраждали учасники ДТП, яке сталось у п’ятницю на перехресті вулиць Богуна і Мазепи. Там зіткнулись легковик "део" і скутер. Звісно, гірко довелось і водієві, і пасажирці скутера. У нього – численні тілесні ушкодження, у неї – зламана нога, обоє доставлені до лікарні.

Транспортна пригода, яка сталась на перехресті вулиць Бандери і Мазепи, стала руйнівною не тільки для двох її винуватців. Водій "шкоди" не надав перевагу в русі ВАЗу-2115, і наслідки не забарились: легковики з усього розгону тісно "поцілувались". Пристав до їхнього гурту й водій "мерседеса", який врізався ззаду в уже зіткнуті автомобілі. Слав Богу, що в цій купі металобрухту ніхто з людей не постраждав, а водії обійшлися переляком і гризотою про подальший ремонт своїх понищених чотириколісних друзів.

У неділю, в зовсім ще світлу пору доби, десь близько 19 години, водій "мерседеса" з якихось причин не зумів належно увійти в поворот з вулиці Карпатської на Шкрібляка. Чи швидкість була завелика, чи щось зашкодило, чи орієнтація у просторі у водія була порушена, але він на всьому ходу врізався у дерево на узбіччі. Найбільше постраждала в цьому випадку машина, хоча й "швидка" поспішала на місце аварії теж.

Не час, ой, не час нам дозволяти пити пиво перед тим, як сідати за кермо…

Автор: Маґда НИКОЛИШИН, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі