друкувати


У Гошеві зібралася… Ісусова родина

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-28 10:43:05
Днями у відомому василіанському гошівському монастирі відбувся перший всеукраїнський з’їзд Родин Пресвятого Серця Христового — релігійної організації, що діє в Україні протягом 16 років та має благословення від Папи Римського.

Як повідомила Коломия ВЕБ Портал учасниця з’їзду, кореспондент газети Івано-Франківської єпархії УГКЦ "Нова зоря" Юлія Боєчко, організація складається з координаторів, так званих апостолів та просто родин. Координаторами в Україні є родина з Бурштина Зоряна та Роман Коцюбайли.

На кожній парафії чи при церквах діють й апостоли, які керують 14 родинами. В обов’язок цих родин входить дев’ять днів протягом трьох разів на рік молитися за різні наміри. Молитви недовгі — усього по 15-20 хвилин. Перед тим як родина має розпочати молитву, апостол нагадує їй про це.

"До монастиря на Ясній Горі, незважаючи на непогоду прибуло близько п’яти тисяч людей, — розповідає пані Юлія. — До цього часу сюди учасники організації збиралися на прощу, а тепер тут вибрали ще й духовного провідника. Ним став ігумен монастиря Даміян Кастран. Було також вирішено що наступні з’їзд Родин Пресвятого Серця Ісусового будуть відбуватися в останню неділю червня почерез два роки.

"На час, допоки тривала Літургія, очолювана єпископом Івано-Франківської єпархії УГКЦ Володимиром Війтишином, припинився дощ. Люди у цьому побачили Боже знамення, і ще ревніше молилися. Акт посвяти Пресвятому Серцю Христовому усі бажаючі здійснили, одягнувши символічні білі шалики.

Автор: Галина Плугатор, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі