друкувати


Івано-Франківськ: Усе для інвесторів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-27 02:39:07
Днями міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус зустрівся з представниками Західноукраїнської філії Європейської Бізнес Асоціації (ЕВА).

У зустрічі також взяли участь представники двох провідних інвесторів, що працюють на території Івано-Франківської міської ради – директор ТзОВ "Тайко Електронікс Юкрейн Лімітед" Фазал Чоксі та директор ТзОВ "Українська побутова техніка" Галина Римарук. Під час зустрічі йшлося про основні напрямки діяльності ЕВА та майбутню співпрацю цієї організації з містом Івано-Франківськом. За словами представника ЕВА Тараса Юринця, організація в основному покликана узагальнювати практику інвестування в Україні та представляти інтереси компаній з іноземними інвестиціями, що працюють на українському ринку, на всіх рівнях, повідомляє прес-служба Івано-Франківського МВК.

Для представників інвесторів, що були присутні на зустрічі з Віктором Анушкевичусом, основними проблемами є недосконалість нормативної бази в галузі інвестування, повернення ПДВ, а також недоліки митної політики України щодо роботи з іноземними інвесторами.

Щодо повернення підприємствам з іноземними інвестиціями податку на додану вартість, то було зазначено, що саме для цих підприємств найбільш ускладнена процедура підтвердження запитуваної суми повернення ПДВ. Саме тому, це значно впливає на об'єми вільних обігових коштів, якими можуть оперувати виробники, які мають іноземний капітал.

У митній політиці основною проблемою було названо порядок ввезення обладнання та комплектуючих для виробництва, які обкладаються досить високим митом, а також до яких застосовують прецедент ний принцип декларування митної вартості. Останнє, у свою чергу призводить до необхідності додаткових процедур підтвердження митної вартості підприємством.

У підсумку зустрічі, представники ЕВА та підприємств з іноземними інвестиціями зазначили, що основні проблемні питання діяльності пов’язані з центральними органами влади і повинні вирішуватись на рівні кабінету міністрів. З боку ж місцевої влади є повне сприяння інвесторам. Міський голова Віктор Анушкевичус з цього приводу зазначив, що цінує інвесторів, які працюють у Івано-Франківську і міська влада робить усе можливе задля збереження та утримання інвесторів.

Автор: Юлія КОСИНСЬКА, "Україна молода"
Обговорити на форумі