друкувати


Івано-Франківськ: Відкрито виставку Євдокії Аннюк

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-27 02:33:17
У Івано-Франківському краєзнавчому музеї відкрито персональну виставку вишивки члена Спілки майстрів народного мистецтва "Журавка" Євдокії Михайлівни Аннюк.

На виставці представлено більше сотні робіт авторки - ікони, картини, рушники, сорочки, серветки, скатертини.

Виставку організовано за підтримки Заслуженого художника України, члена Спілки художників України, голови Спілки майстрів народного мистецтва "Журавка" Ганни Григорівни Вінтоняк.

Євдокія Аннюк народилася у с. Сороки, що на Городенківщині, 5 грудня 1946 року. Вже у ранньому дитинстві залишилася без батьківської опіки, оскільки батько покинув сім’ю, а мати за співпрацю з УПА була арештована і засуджена до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. У чотири роки пані Євдокію спіткала ще одна біда - важка хвороба (параліч лівої сторони), яка на дванадцять років прикувала її до ліжка. Свою розраду і душевний спокій Євдокія Михайлівна знаходила у вишивці. Ще й до сьогоднішнього дня мисткиня однією рукою вишиває, бачачи у цьому суть свого життя.

Виставка працюватиме до 25 серпня 2009 р., щоденно (крім понеділка) з 10.00 до 17.00 год. за адресою: м.Івано-Франківськ, вул.Галицька, 4а.

Автор: Андрій ЧЕМЕРИНСЬКИЙ, головний спеціаліст Управління культури Івано-Франківської ОДА
Обговорити на форумі