друкувати


Танцюй, танцюй за гроші мера

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-24 03:25:47
У Калуші протягом літа п’ятницю, суботу та неділю молодь вперше має можливість відвідати безкоштовну дискотеку, яку проводять у міському парку.

Як повідомила директор КП "Міський парк культури й відпочинку імені Івана Франка" Оксана Бєлоусова, молодіжні дискотеки тут проводяться з ініціативи міського голови Ігоря Насалика в рамках відзначення Року молоді в Україні.

За її словами, організація та проведення дискотек протягом літнього сезону обійдеться міському бюджету в 15 тисяч гривень. Перед початком дискотек тут йде мова про здоровий спосіб життя (боротьбу з наркоманією, алкоголізмом, палінням). Безкоштовні розважальні заходи у парку у період фінансової кризи — досить хороший крок назустріч молоді. До проведення дискотек залучені різні служби міста (управління культури, управління освіти, патрулюють "Міська варта" і представники міліції). Та найбільшу відповідальність несуть працівники парку: дискотека триває з 20.00 до 23.00, але ж підготовка до неї розпочинається вже о 18.30, а відключення й прибирання апаратури триває до 24.00. У зв’язку з цим парк змінив графік роботи: у п’ятницю й суботу атракціони працюють з 15.00 до 21.00, а в неділю — з 13.00 до 21.00.

За словами О.Бєлоусової, дискотеку відвідують молоді люди від 14 до 25 років. Правда, спочатку придивляються, чекають, щоб звечоріло, а тоді вже з задоволенням танцюють. Охоче відпочивають тут і молоді батьки з дітками. Бодай раз на тиждень з п’ятихвилинним візитом дискотеку відвідує міський голова. В останню неділю такий його приїзд закінчився продовженням дискотеки на півгодини, що не могло не сподобатися молодим калушанам. До речі, минулого тижня експериментально захід проводили ще й у середу та четвер. Прикро одне: як і після будь-якого масового заходу, наступного після дискотеки дня робітники з благоустрою (їх у парку два) знаходять пляшки від кока-коли, соку, пива, обгортки від чіпсів, соняшнику всюди, тільки не в смітнику. В 9.00 ранку цього понеділка все перераховане було поза лавками, хоча смітники — за два-три кроки від них.

Під час відпочинку багато молодих людей цікавиться атракціоном "Ланцюгова карусель", але, з прикрістю говорить О.Бєлоусова, тут через відсутність коштів проблеми з ремонтом. Директор сподівається, що хтось, кому не байдужий відпочинок наших дітей і молоді, зможе допомогти замінити підлогу в цьому атракціоні, пофарбувати оглядове колесо чи запропонувати, як можна здешевити ці роботи.

Автор: Дарія МЕЛЬНИК, "Дзвони Підгір’я"
Обговорити на форумі