друкувати


Управління освіти Коломийської міської ради оголошує конкурс

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-24 02:42:33
Управління освіти Коломийської міської ради оголошує конкурс на заміщення посади директора Коломийського природничо-математичного ліцею.

Кваліфікаційні вимоги до кандидатів: громадянство України, вища педагогічна освіта на рівні спеціаліста, магістра, стаж педагогічної роботи не менше 5 років, в тому числі на керівних посадах в закладах освіти не менше 3 років, успішне проходження атестації керівних кадрів освіти у порядку, встановленому Міністерством освіти України.

Особи, які відповідають основним кваліфікаційним вимогам і бажають взяти участь у конкурсі, в місячний термін після опублікування оголошення, подають документи про участь у конкурсі спеціалісту з кадрової роботи управління освіти міської ради за адресою: м.Коломия, вул.Кобринського, 10, тел. 26635. Тут можна ознайомитися з умовами конкурсу та переліком документів для участі в ньому.

Порядок проведення конкурсу на заміщення вакантної посади директора Коломийського природничо-математичного ліцею

Загальні положення
1. Відповідно до цього Порядку проводиться конкурсний відбір на заміщення вакантної посади директора Коломийського природничо-математичного ліцею (далі – конкурс).

2. Для проведення відбору кандидатів на заміщення вакантної посади наказом начальника управління освіти утворюється конкурсна комісія у складі голови, секретаря і членів комісії. Очолює конкурсну комісію заступник начальника управління освіти міської ради. До складу конкурсної комісії входять представники апарату, інформаційно-методичного центру управління освіти та інших закладів освіти. За згодою до складу конкурсної комісії можуть входити представники депутатського корпусу міської ради, управління освіти і науки облдержадміністрації та інші.

Умови проведення конкурсу
3. Умови проведення конкурсу відповідно до цього Порядку визначаються начальником управління освіти, який призначає і звільняє з посади директора Коломийського природничо-математичного ліцею.

4. До участі у конкурсі не допускаються особи, які:
досягли встановленого законом пенсійного віку;
визнані в установленому порядку недієздатними;
позбавлені права займати відповідні посади в установленому законом порядку на визначений термін;
в інших випадках , установлених законами.

5. Особи, які подали необхідні документи для участі у конкурсі, є кандидатами на зайняття вакантної посади (далі – кандидати).

6. Конкурс проводиться поетапно :
1) публікація оголошення про проведення конкурсу в пресі або поширення його через інші засоби масової інформації;
2) прийом документів від осіб, які бажають взяти участь у конкурсі, та їх попередній розгляд на відповідність встановленим кваліфікаційним вимогам до відповідного рівня посади;
3) проведення іспиту та відбір кандидатів.

Оголошення конкурсу
7. Управління освіти зобов’язане опублікувати оголошення про проведення конкурсу в пресі або через інші офіційні засоби масової інформації не пізніше ніж за місяць до початку конкурсу.

8. В оголошенні про проведення конкурсу повинні міститися такі відомості:
1) найменування управління освіти із зазначенням його місцезнаходження, адреси та номерів телефонів;
2) назва вакантної посади;
3) основні вимоги до кандидатів, визначені управлінням освіти;
4) термін прийняття документів (ротягом 30 днів з дня оголошення конкурсу).
В оголошенні може міститися додаткова інформація, яка не суперечить чинному законодавству.

Прийом та розгляд документів на участь у конкурсі
9. Особи, які бажають взяти участь у конкурсі, подають до конкурсної комісії такі документи:
заяву про участь у конкурсі;
заповнену особову картку;
дві фотокартки розміром 4х6 см;
копії документів про освіту, засвідчену нотаріально або в іншому встановленому законодавством порядку;
копію першої та другої сторінок паспорта громадянина України, засвідчену кадровою службою.

10. Крім документів, зазначених у п. 9 цього Положення, особи, які бажають взяти участь у конкурсі, подають до конкурсної комісії особисту програму майбутньої діяльності в якій висвітлюють своє бачення стану організації роботи колективу природничо-математичного ліцею та своє бачення конкретних шляхів і термінів виведення його на рівень не нижчий, ніж робота аналогічних новітніх освітніх закладів, які діють в Івано-Франківській області. Програми подаються в письмовому вигляді та на електронних носіях.

11. Особи можуть подавати додаткову інформацію стосовно своєї освіти, досвіду роботи, професійного рівня і репутації (копії документів про підвищення кваліфікації, присвоєння наукового ступеня, або вченого звання, характеристики, рекомендації наукові публікації тощо).

12. Кадрова служба управління освіти перевіряє подані документи на відповідність їх встановленим цим Положенням вимогам.

13. Особи, документи яких не відповідають встановленим вимогам, за рішенням голови конкурсної комісії до конкурсу не допускаються, про що їм повідомляється кадровою службою з відповідним обґрунтуванням.

Якщо кандидат наполягає на участі у конкурсі за даних обставин, він допускається до конкурсу, а остаточне рішення приймає конкурсна комісія.

14. Подані документи і матеріали конкурсної комісії зберігаються у кадровій службі управління освіти.

Проведення іспиту та відбір кандидатів
15. Іспит проводиться конкурсною комісією управління освіти на засіданні комісії з метою об'єктивної оцінки знань і здібностей кандидатів на вакантну посаду.

16. Секретар конкурсної комісії за погодженням з головою комісії визначає дату проведення іспиту та повідомляє кандидатів про місце і час його проведення.

17. Засідання комісії вважається правомочним, якщо на ньому присутні не менше 2/3 її складу.

18. Під час іспиту перевіряються знання Конституції України, Законів України "Про освіту", "Про загальну середню освіту", а також інших законодавчих та нормативних документів у галузі освіти.

19. Об'єктивність проведення іспиту забезпечується рівними умовами (тривалість іспиту, зміст та кількість питань, підрахунок результатів тощо) та відкритістю інформації про них, єдиними критеріями оцінки.

20. Іспит проводиться в усній формі. Спочатку кожен кандидат відповідає на запитання членів конкурсної комісії на предмет знання Конституції України, чинного законодавства у галузі освіти, потім коротко викладає свою програму діяльності на посаді директора природничо-математичного ліцею, відповідає на запитання членів комісії.

21. Після закінчення процедури запитань і відповідей конкурсна комісія продовжує своє засідання в закритому режимі (без пристності кандидатів). При цьому підсумовується знання кожного кандидата чинного законодавства, а також обговорюється запропонована програма, визначається її якість та ефективність.

22. Конкурсна комісія на підставі розгляду поданих документів, результатів іспиту на своєму засіданні здійснює відбір особи для зайняття вакантної посади.

23. Рішення комісії приймається простою більшістю голосів присутніх на її засіданні членів комісії. У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос голови комісії.

24. У рішенні комісії, що подається начальнику управління освіти, обов'язково зазначаються пропозиції щодо призначення конкретного кандидата на вакантну посаду та визначаються кандидатури для зарахування до кадрового резерву.

25. На засіданні конкурсної комісії оформляється протокол, який підписується усіма присутніми на засіданні членами комісії і подається керівникові не пізніш ніж через два дні після голосування. Кожен член комісії може подати до протоколу свою окрему думку.

26. Конкурсна комісія повідомляє кандидатів про результати конкурсу.

27. Рішення про призначення на посаду директора природничо-математичного ліцею приймає начальник управління освіти у відповідності з чинним законодавством протягом місяця з дня прийняття рішення конкурсною комісією.

28. Рішення начальника управління освіти може бути оскаржене в порядку, визначеному законодавством.

Обговорити на форумі