друкувати


Буковина: Образ Богоматері з’явився на сільському клубі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-24 12:23:42
Першим образ Діви Марії на стіні Шиловецького сільського клубу близько тижня тому побачив наречений — якраз у цей день у кафе навпроти святкували весілля. Звістка про яву вмить облетіла околиці. Хоча образ є не дуже чітким, але у ньому селяни розгледіли постать Богородиці й навіть хмаринки.

Ще кілька днів тому скромна сіра будівля, де щоночі гримить дискотека, тепер стала місцем паломництва, — до стін клубу віруючі кладуть квіти, фотографії та гроші. Тисячі людей з’їжджаються сюди, в село Шилівці Хотинського району, аби вклонитись чудо–образу. Прочани не залишають місце паломництва навіть уночі.

Загалом селяни вбачають у явленні Богородиці неабиякий знак. Як розповіли у Шиловецькій сільській раді, за переказами найстарших мешканців села, на цьому місці раніше стояла криничка і хрест. Окрім того, старожили переконані, що це місце — святе, адже каміння на будівництво клубу в 1967 році бралося в сусідньому селі зі зруйнованого Клішківецького храму. Тим часом церква до явлення Богоматері поставилась обережно, але якщо образ не зникне, святі отці скличуть церковну комісію.

Автор: Ярина МАТЧАК, "Україна молода"
Обговорити на форумі