друкувати


На Прикарпатті найкращий демографічний стан по Україні

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-23 03:45:37
Щодня населення України скорочується в середньому на 1120 людей. Якщо так буде продовжуватись і надалі, то в 2020 році в країні житиме не більше 40 млн. українців, повідомляє Держкомстат.

В Івано-Франківській області демографічний стан завжди був кращий, ніж в Україні в цілому, тобто розрив між народжуваністю населення та смертністю – невеликий.

Станом на 1 червня 2009 року чисельність населення в Івано-Франківській області становила 1380,1 тис. осіб. Слід зауважити, що на Прикарпатті переважає сільське населення. З початку цього року кількість населення в області зменшилась на 956 осіб.

"Такі зміни відбулися за рахунок природного скорочення населення, - відмічає начальник відділу статистики населення Головного державного управління статистики в Івано-Франківській області Марія Козак. - У всіх без виключення районах області спостерігається природне скорочення населення, окрім Верховинського, Рожнятівського та Надвірнянського районів".

Проте, середньообласний показник у січні-травні 2009 року порівняно з відповідним періодом минулого року знизився з 2,8 до 1,7 людини на 1 тис. населення. Природний рух населення з січня поточного року характеризувався підвищеною народжуваністю та зниженням смертності.

Автор: Дарка ДОРОШ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі