друкувати


Польща відкриває в Україні нові консульства, але не в Івано-Франківську

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-23 10:55:12
У 2009 році Польща відкриє в Україні два нових консульства - у Севастополі і у Вінниці. Про це 22 липня під час прес-конференції з нагоди вручення перших карт учасників малого прикордонного руху між Україною та Польщею у Львові повідомив міністр закордонних справ Республіки Польща Радослав Сікорський.

При цьому він підкреслив, що консульства Польщі в Україні видають більше віз, ніж всі консульства країн Євросоюзу разом узяті. Сікорський також поінформував, що через кризу Польща закрила понад 20 посольств і консульств в різних країнах світу, повідомляє UKRGAZETA.cz.

Віце-прем'єр-міністра України Іван Васюник у цьому зв'язку зазначив, що Україна ставить перед собою амбітне завдання - до 2012 року домогтися введення безвізового режиму з країнами Європейського Союзу. Він також подякував польських колег за те, що Польща постійно лобіює в ЄС питання повної лібералізації візового режиму України з країнами ЄС.

До речі, минулого року планувалося також відкрити консульство Польщі в Івано-Франківську, оскільки чинні консульства в Луцьку й Львові не встигають приймати всіх бажаючих одержати польську візу. Для того, щоб зникли черги потрібно видавати не менше трьох тисяч віз щодня тільки у Львові. Зменшити навантаження допомогло б відкриття третього консульства а Західній Україні. Але наразі про це не йдеться, хоча влада Івано-Франківська і запропонувала відповідне приміщення польській стороні.

Обговорити на форумі