друкувати


Мобільних абонентів стало менше на 250 тис

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-22 04:03:36
Протягом першого півріччя 2009 року в Україні тривало зменшення кількості користувачів стільникового зв'язку.

Причиною негативної динаміки сукупної кількості українських користувачів зв'язку став перегляд компанією "Київстар" методології підрахунку активних абонентів. Про це йдеться у звіті компанії "iKS-Consulting".

Як повідомили в "iKS-Consulting", починаючи з 1 червня поточного року, "Київстар" припинив враховувати як активних абонентів тих користувачів, які протягом останніх трьох місяців тільки отримували інформаційні текстові повідомлення від оператора. Згідно з офіційною заявою оператора, вказана категорія неактивних користувачів становила 398 тис. Сукупне зниження числа абонентів, що не приносять прибутку "Київстару" більше трьох місяців, за підсумками червня склало більше 505 тис. користувачів.

За підсумками червня, лідером зі зростання абонентів в абсолютному вираженні залишилася компанія "Астеліт", збільшивши за минулий місяць на 124 тис. кількість користувачів мережі life:). Найбільші темпи приросту своєї абонентської бази в червні продемонструвала компанія "Телесистеми України" - більше 6%, повідомляє Гарт.

Обговорити на форумі