друкувати


Злива спортивних нагород на погони

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-22 12:58:25
На чемпіонаті Європи з плавання серед юніорів у Чехії спортсменка Центрального спортивного клубу Збройних Сил України Дарина Зевіна встановила рекорд Європи, пропливши дистанцію 200 метрів на спині за 2 хвилини 10 секунд.

Спортсмени Збройних Сил України продовжують демонструвати високі досягнення під час всеукраїнських та міжнародних змагань. Так, надзвичайно успішним видався для армійців чемпіонат Європи з плавання серед юніорів, що проходив у Празі. Як повідомив старший тренер команди майстрів з плавання Центрального спортивного клубу Збройних Сил України капітан Сергій Шиманчук, ці змагання надовго запам’ятаються працівнику ЗС України Дарині Зевіній, яка встановила рекорд Європи, пропливши дистанцію 200 метрів на спині за 2 хвилини 10 секунд. Серед здобутих нею нагород на цьому чемпіонаті також "золото" та "срібло" на дистанціях 100 та 50 метрів, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

По-справжньому урожайним на нагороди для армійських спортсменів видався і чемпіонат України з академічного веслування, що завершився у Дніпропетровську. За словами старшого тренера команди майстрів з водно-веслувальних видів спорту Центрального спортивного клубу ЗС України працівника ЗС України Олександра Іванюти, спортсмени в погонах гідно представили Збройні Сили, здобувши 37 медалей, з яких 20 золотих,13 срібних та 4 бронзових.

– Приміром, у парній двійці представники Центрального спортивного клубу Збройних Сил України старший прапорщик Костянтин Зайцев та старшина військової служби за контрактом Володимир Павловський першими подолали визначену дистанцію, – повідомив старший тренер. Як він додав, крім того ці військовослужбовці разом з партнерами по команді солдатом строкової служби Артемом Морозом та старшим мічманом Геннадієм Захарченком посіли першу сходинку п’єдесталу пошани у парній четвірці з академічного веслування.

Працівник ЗС України Олександр Іванюта підкреслив, що право брати участь у чемпіонаті Світу з академічного веслування на цих змаганнях завоював старшина Олександр Сердюк, котрий проявив себе як найсильніший в одиночних змаганнях.

Не мали собі рівних на чемпіонаті у Дніпропетровську і представниці прекрасної половини людства – солдати служби за контрактом Тетяна Колеснікова та Анастасія Коженкова. Завдяки здобутому "золоту" представниці Центрального спортивного клубу ЗС України автоматично зараховані на участь у чемпіонаті Світу.

Ще одним спортивним заходом, де армійці якнайкраще проявили свої спортивні здібності, став чемпіонат Європи з фехтування, котрий 20 липня завершився у болгарському місті Пловдив.

За словами старшого тренера команди майстрів з фехтування Центрального спортивного клубу ЗС України молодшого лейтенанта Олексія Шаблія, відомі чемпіонки минулорічної Олімпіади в Пекіні – солдати служби за контрактом Галина Пундик та Ольга Жовнір – стали володарками "золотих" нагород у складі аналогічної олімпійській команди-четвірки. Окрім командної першості солдату військової служби за контрактом Галині Пундик вдалося здобути ще й "бронзу" в особистому заліку.

Обговорити на форумі