друкувати


Світло й тепло - в дитсадки

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-22 11:26:29
Івано-Франківська влада має намір випробувати автономне електричне опалення у двох дитсадках Пілотний проект має запрацювати в опалювальний сезон у дошкільних навчальних закладах №23 "Дударик" (вул.Сухомлинського) та № 11 "Пізнайко" (вул.Сахарова). Наразі вже визначений бізнес-план та технічне обґрунтування проекту.

Електричне опалення, яке є екологічно чистим, працюватиме за нічним тарифом, що дасть можливість дошкільним закладам економити до 164 тисяч гривень щорічно, повідомляє Івано-Франківська ОДТРК.

Вартість проекту – 456 тисяч гривень, його окупність – 3 роки. Івано-Франківськ вже визначив виконавця робіт – підприємство "Теплон", єдине у місті, що має дозвіл на впровадження електричного опалення. Проте кошти у міському бюджеті на впровадження автономного опалення у дошкільних навчальних закладах не передбачені. Нині "Теплон" пропонує кредитувати початкові роботи на суму 100 тисяч гривень за умови гарантії фінансового забезпечення з боку міської влади. Вирішальне слово повинні сказати івано-франківські депутати на своїй черговій сесії 30 липня.

Наразі в Івано-Франківську працює 25 дошкільних навчальних закладів. Більшість із них мають систему опалення, яка потребує заміни.

Обговорити на форумі