друкувати


Досвід Прикарпаття — в маси

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-22 10:47:05
Новий проект "Муніципальна програма врядування та сталого розвитку ПРООН" за підтримки Швейцарського бюро співробітництва на 2010-2012 роки працюватиме в місті Івано-Франківську.

Починаючи із 2005 року "Муніципальна програма врядування та сталого розвитку (МПСР)", яка співфінансується Швейцарським бюро співробітництва (ШБС) працює в місті Івано-Франківську. За цей період реалізовано більше 100 проектів, вартість яких складає 15 млн. грн. Дані проекти стосуються в основному енергозбереження та екологічних питань, і, в першу чергу, це – реконструкція підвальних розгалужень ( в 38 будинках), реконструкція шатрових дахів. Реалізація таких проектів дозволила покращити умови життя більше ніж 25 тис. мешканцям міста та умови навчання та виховання більше 20 тис. дітям міста, повідомляє прес-служба Івано-Франківського МВК.

Однак друга фаза МПВСР завершується у 2009 році. У зв’язку з цим 3-5 липня 2009 року в м. Ялта відбувся семінар з планування нового підпроекту МПВСР/ПРООН за підтримки ШБС на 2010-2012 року, участь в якому взяв начальник управління економічного та інтеграційного розвитку, координатор МПВСР/ПРООН в місті Івано-Франківську Богдан Білик . На семінарі Богдан Білик виступив з доповіддю: "Досвід Івано-Франківська по реалізації заходів МПВСР/ПРООН на місцевому рівні та рекомендації щодо поширення відповідного досвіду на національному рівні".

На семінарі було прийнято рішення , що новий проект МПВСР/ПРООН за підтримки ШБС розпочне свою роботу з 2010 року і триватиме до 2013 року. Основне завдання цього проекту – фінансова та організаційна підтримка місцевих енергозберігаючих та соціальних проектів. Місто Івано-Франківськ, як лідер міст партнерів МПВСР/ПРООН, має добру нагоду продовжити реалізацію проектів в будівлях та школах у вже новому проекті.

Крім цього, на даному семінарі було досягнуто домовленість з координатором Швейцарського бюро п. О. Литвиненко про співфінансування створення в місті Івано-Франківську Центру надання адміністративних послуг.

Обговорити на форумі