друкувати


На Коломийщині розпочато жнива

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-21 04:10:36
На Коломийщині розпочато жнива. Правильний вибір строків, способів і технічних засобів мають визначальне значення для кінцевих результатів.

Одними з перших розпочали жнивну компанію такі господарства як, АТЗТ "Степан Мельничук" (голова Червінський М.В.), Коломийська дослідна станція (директор Куничак Г.І.), ТОВ "Корнич" (директор Гаврилов В.Ю.), ФГ "Прометей" (Книшук О.В.), ПСП "Нова Ера-2000" (директор Мусіловський М.Ф.), ТОВ ЛГ "Юкрейн Груп" (директор Костюк М.М.), ТОВ "Джерело" (директор Дегтяревська Н.Г.), ПАФ "Вільна Україна" (директор (Балабаник В.С.), ТОВ АПФ "Левада" (директор Вахняк М.С.), ПП "Ценівське" (Негрич М.В.), повідомляє прес-служба Коломийської РДА.

Посівна площа сільськогосподарських культур урожаю 2009 року становить 38924 га, що на 2831 га більше ніж у 2008 році. Зернових і зернобобових культур (без кукурудзи) посіяно на площі 10988 га, кукурудзи на зерно – 4475 га. Технічних культур посіяно 3490 га, що на 2728 га більше ніж в минулому році. Це відбулось за рахунок збільшення площ посіву озимого ріпаку, що на даний час є рентабельним і на що є ринок збуту. Так, на даний час зібрано 1350 га озимого ріпаку при урожайності 38,9 ц/га.

В агроформуваннях району завершено збирання озимого ячменю, середня урожайність якого становить 36 ц/га. Розпочато обмолот озимої пшениці при урожайності 40 ц/га.

Не відстають в проведенні робіт по збиранню ранніх зернових культур особисті селянські господарства. Для збирання зернових культур в Коломийському району є в наявності всього 124 зернозбиральних комбайнів, в тому числі в сільськогосподарських підприємствах - 95 шт.

Обговорити на форумі