друкувати


Податківці - на стороні Закону

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-21 01:45:12
У значній кількості письмових звернень, поданих з початку року до органів державної податкової служби області, громадяни повідомляють про порушення діючого законодавства фізичними чи юридичними особами, Працівники податкової служби уважно вивчають кожне звернення і здійснюють комплекс заходів щодо усунення наявних порушень.

Так, нещодавно до ДПА в області надійшло письмове звернення від жительки Івано-Франківська громадянки К. щодо порушення діючого законодавства при наданні посередницьких послуг з працевлаштування за кордоном посадовими особами одного із ТзОВ міста, повідомляє відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА в Івано-Франківській області.

В результаті перевірки фактів, зазначених у заяві, працівниками податкової міліції виявлено ознаки злочину, передбаченого ст. 190 КК України (шахрайство). У зв’язку з цим матеріали перевірки направлено в Івано-Франківський відділ міліції для прийняття рішення.

В іншому випадку до ДПА в області надійшло письмове звернення від жителя Галицького району громадянина М. з повідомленням про реалізацію алкогольних напоїв фізичною особою - підприємцем в магазині, розташованому на території одного з дитячих закладів району.

Факти, наведені у зверненні підтвердились. В результаті перевірки, проведеної працівниками податкової міліції, встановлено факт реалізації алкогольних напоїв без отримання відповідної ліцензії. До підприємця застосовано штрафних санкцій на суму майже 3,5 тис. грн.

Також, податківцями Івано-Франківська розглянуто колективну заяву від жителів міста стосовно не виплати заробітної плати одним із приватних підприємств. Перевіркою даного звернення встановлено, що в діях директора вказаного ПП вбачаються ознаки злочину, передбачені ст. 172 КК України (грубе порушення законодавства про працю). Результати перевірки направлено до прокуратури м. Івано-Франківська.

Всю необхідну інформацію щодо порядку розгляду звернень в органах державної податкової служби України, порядку оформлення та подання письмового звернення та ін. громадяни можуть отримати на офіційному веб-сайті ДПА в області (www.odpa.if.ua) в розділі "Приймальня громадян".

Обговорити на форумі