друкувати


На Прикарпатті переймаються пожежною безпекою закладів освіти

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-20 01:42:50
Днями в приміщенні Кризового центру Головного управління МНС України в Івано-Франківській області відбулося засідання круглого столу за участю керівників районних (міських) управлінь (відділів) освіти і науки та місцевих органів державного пожежного нагляду.

"Як у новому навчальному році не допустити пожеж в закладах освіти області" - такою була основна тематика круглого столу. Відкриваючи засідання, заступник начальника Головного управління МНС в області Володимир Чернецький зазначив, що на території області є понад 700 шкіл, проте жодний навчальний заклад, як об’єкт з масовим перебуванням людей, не залишиться поза увагою працівників органів ДПН перед початком нового навчального року, адже йдеться, насамперед, про безпеку дітей. Основне завдання школи, зазначив Головний державний інспектор з пожежного нагляду Івано-Франківської області, не тільки дати дітям якісну освіту, але й забезпечити їм безпечні умови навчання, повідомляє центр пропаганди ГУ МНС в Івано-Франківській області.

Учасники круглого столу мали змогу почути фахові рекомендації щодо вимог до будівель закладів освіти з питань пожежної безпеки, до обладнання та освітлення приміщень. Йшлося також і про необхідність обробки вогнезахисними розчинами дерев’яних конструкцій будівель та встановлення пожежної сигналізації в школах, з кількістю учнів понад 360 осіб відповідними організаціями, які мають ліцензію на виконання даного виду робіт. Акцентувалась увага в ході засідання і на створення та функціонування в навчальних закладах добровільних пожежних дружин. Що стосується форм та методів роботи з дітьми щодо навчання їх правилам безпеки життєдіяльності в ході навчально-виховного процесу, то позитивний результат слід очікувати тільки у випадку тісної співпраці освітян та рятувальників, зауважила помічник начальника ГУМНС в області Галина Омельчук.

Важливість і потрібність проведення такого заходу відзначили і самі освітяни, для яких серед низки проблем напередодні нового начального року є і забезпечення належного протипожежного стану підвідомчих об’єктів. Перший заступник начальника управління освіти і науки Івано-Франківської облдержадміністрації Іван Будзак висловив впевненість, що проведення таких заходів служать дієвим механізмом налагодження співпраці, а методичні рекомендації, які розроблені фахівцями МНС для керівників районних(міських) управлінь(відділів) освіти області, стануть їм добрим теоретичним підгрунтям у вирішенні проблемних питань щодо забезпечення пожежної безпеки в закладах освіти.

Обговорити на форумі