друкувати


Український ветеринарний десант у Косово

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-20 11:03:31
Українські миротворці у Косовому організували та разом з американськими і польськими колегами провели гуманітарну акцію з надання безоплатної ветеринарної допомоги в населених пунктах муніципалітету Штрпце.

У Косовому українські офіцери з секції зв’язків з місцевим населенням спільного українсько-польського миротворчого батальйону "УкрПолбат" багатонаціональної тактичної групи "Еast" сил КФОР виступили організаторами акції з надання безоплатної ветеринарної допомоги у населених пунктах муніципалітету Штрпце, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Разом з українськими миротворцями у проведенні гуманітарної акції взяли участь 4 польських та 11 американських військовослужбовців. Охорону заходу забезпечував один з підрозділів 1-ї спеціальної роти національного миротворчого контингенту під командуванням заступника командира роти капітана Дмитра Голубицького.

Ветеринарний десант, який очолювала лікар-ветеринар багатонаціональної тактичної групи "Еast" сил КФОР майор Лора Лестер, протягом одного дня працював у населених пунктах Донья Бітінья, Горна Бітінья та Сушице. Всього було оглянуто 36 корів, 41 козу, 9 свиней та 8 собак. Свійських тварин було оброблено спеціальними протипаразитальними препаратами, а собакам проведено щеплення від сказу.

Оперативність та результативність заходу з надання ветеринарної допомоги була забезпечена завдяки участі у ньому головного муніципального лікаря-ветеринара Саши Бандуріча. Фахівець, добре обізнаний про стан справ щодо захворюваності худоби в регіоні, чітко координував роботу військових спеціалістів.

Варто додати, що протягом трьох місяців виконання миротворчих завдань у Косовому українські військовослужбовці спільно з американськими та польськими колегами провели також 3 гуманітарні акції з надання безоплатної медичної допомоги мешканцям віддалених населених пунктів краю.

Обговорити на форумі