друкувати


Звернення Президента України з нагоди 19-ї річниці проголошення Декларації про державний суверенітет

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-16 01:03:51
Дорогий Український народе! Сьогодні відзначаємо річницю визначної події. 16 липня 1990 року було ухвалено Декларацію про державний суверенітет України.

В умовах Радянського Союзу це був мужній крок політиків, які виконали волю Українського народу, що пробудився до національного життя.

Декларація стала першим з основоположних актів нашої державності, який мобілізував націю, вдихнув у неї впевненість у своїх силах. Весь світ ясно зрозумів: Україна прагне бути вільною, Україна йде до повного відновлення свого суверенітету.

На початку нової доби Декларація засвідчила відродження національної ідеї, яка водночас повною мірою утвердилася в Акті проголошення незалежності України 24 серпня й у Всеукраїнському референдумі 1 грудня 1991 року.

Я щиро вдячний усім народним депутатам, які в 1990 році віддали свої голоси на підтримку історичного рішення. Вони творили долю нашої держави, продемонструвавши гідний приклад консолідації й відповідальності перед своїм народом.

Сьогодні ми знову потребуємо згуртованості та єдності задля захисту наших національних надбань та завоювань демократії. Вірю, що нинішні політики теж зможуть достойно відповісти на виклики часу й спільно діятимуть в інтересах Батьківщини.

Вітаю всіх співвітчизників із 19-ю річницею проголошення Декларації про державний суверенітет України.

Зичу міцного здоров'я, щастя і благополуччя, нових звершень на благо нашої держави.

Слава Україні!

Обговорити на форумі