друкувати


Відновлення військового аеродрому: перший крок зроблено

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-16 12:32:10
15 липня заступник голови – керівник апарату Івано-Франківської облдержадміністрації п. О.Коржак зустрівся і обговорив нагальні проблеми військових авіаторів та хід експерименту з переходу в/ч А-1349 (м.Івано-Франківськ) Повітряного Командування "Захід" на нову організаційно-штатну структуру "авіаційна бригада-авіаційна база" з командувачем Повітряних Сил Збройних Сил України, генерал-полковником, доктором військових наук, професором І.Руснаком та членами Військової ради, які цього дня прибули до Івано-Франківська для проведення виїзного засідання.

Також в цей день відбулася знаменна подія: вперше після 2004 року на злітно-посадкову полосу Коломийського військового аеродрому здійснив посадку та зліт літак з робочою групою, яка вивчала якість проведених робіт щодо відновлення аеродромного комплексу, повідомляє головне управління правової роботи та внутрішньої політики ОДА.

Нагадаємо, що керівництво облдержадміністрації всіляко підтримує проведення експерименту, оскільки разом з підвищенням боєздатності Збройних Сил України вирішуватимуться питання нових робочих місць, посилення соціального захисту звільнених військовослужбовців, вдосконалення транспортної інфраструктури та активізації військово-патріотичного виховання молоді.

На даний час закінчено перший етап експерименту, а саме: проведена підготовка та видання нормативно-правових актів щодо проведення та супроводження експерименту, проведені розрахунки потреби у фінансових та матеріальних ресурсах для виконання запланованого заходу.

Довідка: Відповідно до наказу Міністра оборони України від 08.04.09 №165 "Про проведення експерименту з переформування бригади тактичної авіації, створення авіаційної бази та їх функціонування у складі Повітряних Сил Збройних Сил України у 2009-2010 роках" в Повітряних Сил Збройних Сил України було розпочато проведення відповідного експерименту.

Експеримент передбачає розподіл функцій з бойового застосування авіаційних підрозділів (покладається на авіаційну бригаду) та всебічного забезпечення застосування та бойової підготовки авіаційних підрозділів (покладається на авіаційну базу)

Запропонована організаційно-штатна структура враховує, що авіаційні частини в будь-який момент часу можуть бути перебазовані до іншого аеродрому, авіаційна база забезпечить можливість прийому на аеродроми авіаційної техніки будь-якого типу, без обмежень в забезпеченні авіаційними засобами ураження та авіаційним пальним.

Під час проведення другого етапу експерименту (червень-жовтень 2009 року) передбачається проведення організаційних заходів щодо переформування бригади тактичної авіації та сформування експериментальної авіаційної бази, їх укомплектування особовим складом, озброєнням, військовою технікою та матеріальними засобами відповідно до штатної потреби, відпрацювання цілої низки документів бойової та мобілізаційної готовності відповідно до нової організаційно-штатної структури.

В ході третього етапу (листопад 2009 року-жовтень 2010 року) передбачається перевірка практичного функціонування бригади тактичної авіації (м.Івано-Франківськ) та експериментальної авіаційної бази (м.Коломия) в новій організаційній структурі.


Обговорити на форумі