друкувати


Івано-Франківські школярі поїдуть до Чехії

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-16 11:59:27
Така можливість випала учням СЗОШ №5. Подорож відбудеться у рамках другого етапу проекту "Всеукраїнські змагання серед школярів з європейської інтеграції".

Метою проекту є підвищення обізнаності про відносини між Європейським Союзом та Україною. Зокрема про програми фінансової та технічної допомоги, а також про можливості, що відкриваються для української молоді завдяки цим програмам. Перший етап змагання відбувався в мережі Інтернет з березня по червень цього року. Участь взяли 495 шкільних команд зі всієї України.

Під час другого етапу командам-учасницям пропонуватиметься презентувати одну з країн ЄС, взяти участь в політичних дебатах та презентувати план дій щодо покращання співпраці між ЄС та Україною.

Методом жеребкування стали відомі країни для кожної з 27 шкіл-учасниць з України. Сформовані шкільні команди відвідають одну з країн Євросоюзу.

Проект фінансується Європейським Союзом та співфінансується Міжнародним фондом "Відродження", повідомляє прес-служба ЄК в Україні.

Наступний етап змагань відбудеться восени цього року у Києві. Школярі поборотимуться не тільки за звання найбільшого знавця Європейського Союзу, але й незвичайний приз – "Європейські канікули" - подорожі до Брюсселю.

Автор: Дарка ДОРОШ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі