друкувати


Отрутохімікати з Коломийщини поїдуть за кордон

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-15 05:35:59
19 років чекали на вирішення своєї долі 75 тонн небезпечних отрутохімікатів, які зберігались на складах 17 господарств Коломийського району.

Колись, у часи Союзу, їх видавали господарствам безкоштовно, тож і накопичилась величезна кількість пестицидів, які вчасно не були використані. Вони давно втратили термін придатності, а утилізувати їх – стало великою проблемою. Тим часом, збитки від проникнення цієї отрути в землю чи в повітря важко навіть уявити. Тож величезним полегшенням для екологів стало вирішення цього питання.

Як стало відомо кореспонденту Коломия ВЕБ Порталу, з ініціативи начальника державного управління охорони навколишнього природного середовища в нашій області Андрія Проценка Міністерство охорони навколишнього середовища виділило півтора мільйона гривень на утилізацію отрутохімікатів, які зберігаються в Коломийському, Снятинському, Городенківському районах. Тендер на проведення збиральних і заварювальних робіт виграла запорізька фірма "Динаміка". Після місяця напружених робіт усі отрутохімікати уже знаходяться в стані готовності до відправки на утилізацію. Для цього їх відтранспортують на спеціальні заводи в Польщі і Німеччині.

Автор: Софія ОНИКІВСЬКА, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі