друкувати


Стихія на Прикарпатті стає традицією

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-15 05:19:03
Минулого тижня, а саме 9 липня близько 16 год 30 хв, в Коломиї та Коломийському районі пройшли грозові дощі з сильним градом. Це принесло чималої шкоди сільськогосподарським угіддям. Вже не перший раз стихія завдає проблем. Минулого року майже в цей самий час тільки з різницею в один день, грозові дощі принесли багато лиха агропромисловому комплексу району.

Цього року уряд видав указ про відшкодування пошкоджених стихією земель. На даний момент управління агропромислового розвитку району готує відповідні документи про надання матеріальної компенсації підприємствам, які постраждали від сильного граду. Ще точно не відомо на скільки відсотків держава зможе компенсувати нанесені збитки.

В селі Велика Кам’янка (ТЗОВ "Агро-дует") пошкоджені посіви озимого ріпака та пшениці загальною площею 450 гектарів на суму 3 мільйони 100 тисяч гривень. В Джуркові (ТЗОВ "Джерело") знищені посіви кукурудзи, жита та ячменю, площа яких становить 77 гектарів і складає суму збитків у 250 тисяч гривень.17 гектарів пшениці було знищено в Коршеві (ФГ "Вікторія") на суму 40.8 тисяч гривень. Постраждали і села Жукотин та Черемхів (ТОВ "Юкрейн-груп"), тут було зруйновано 350 гектарів озимого ріпака на суму 428.76 тисяч гривень. Також в селі Велика Кам’янка у фермерському господарстві "Макарчука В.Г." було зруйновано посіви пшениці, ячменю та вівса площею в 6 гектарів на суму 15 тисяч гривень. Загальна площа ушкоджених земель - близько 900 гектарів, приблизна сума збитків - 3 мільйони 800 тисяч гривень, але і ці цифри ще уточнюються.

"Створена спеціальна комісія, яка уточнює попередні дані про збитки. Ми не можемо точно вказати зараз суму нанесених збитків. Це буде відомо тільки тоді, коли буде зведений загальний реєстр", - наголосив в.о. начальника управління агропромислового розвитку Коломийської райдержадміністрації Петро Гайдейчук.

Автор: Олеся ГРИЦКО, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі